Sanitat Animal | 04/05/2018  Ruralcat

Informe tècnic per a la prevenció de la caudofagia

El DARP ha publicat el document “Informe Tècnic per a la prevenció de la caudofàgia” que s’emmarca dins de les actuacions per donar compliment a la Recomanació (CE) 2016/336 relativa a les mesures per a la prevenció de la caudofàgia i la reducció de l’escuat en el porcí.

Per l’elaboració del document, redactat per l’IRTA,  es va crear una Comissió Tècnica en el marc del Consell Català de la Innovació Agroalimentària (Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya 2013-2020). Aquesta Comissió està  formada, majoritàriament, per membres de les organitzacions professionals porcines, universitats, veterinaris lliures i personal del DARP i l’IRTA que han col·laborat en el seu contingut.


A l’informe s’identifiquen els indicadors més rellevants a considerar,  per a la prevenció de la caudofàgia i la reducció de la necessitat de l’escuat en explotacions porcines. Així mateix, es proposen mesures pràctiques aplicables tant pel sector a nivell de camp com per la pròpia administració.