ESCOLA AGRÀRIA | 17/05/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària del Solsonès ha celebrat amb èxit el I Concurs de Conducció de Tractors

El Concurs, que es va celebrar en el marc de la Fira de Sant Isidre de Solsona el passat dia 12 de maig, ha comptat amb la participació d’una desena de conductors.

El concurs, que es va realitzar al camp de futbol de l’escola Arrels II, va consistir en una prova individual de set minuts en què els participants van haver de demostrar les seves habilitats amb el tractor. La prova va incloure diversos exercicis com omplir i enganxar una galleda amb 10 litres d’aigua, maniobrar marxa enrere i un eslàlom entre balises. 

Quant a les classificacions. Ignasi Ballarà de Montmajor va aconseguir la primera posició amb un crono de 4’03” mentre Eduard Torra (Llobera) amb un temps de 4’13” i Pau Farran (Sant Ramon) amb 4’47” es van classificar en segona i tercera posició respectivament.

Amb aquesta iniciativa, l’Escola Agrària del Solsonès s’implica activament en un dels esdeveniments més importants del sector a la Catalunya central. La Fira de Sant Isidre de Solsona destaca en el sector ramader per les seves mostres de bestiar amb diverses exhibicions i concursos de raça.

L’Escola Agrària del Solsonès és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya on s’imparteix formació per al sector rural: agricultura, ramaderia i forestal. La seva ubicació, al Prepirineu central, permet una relació directa amb l’entorn on hi trobem extensos boscos i explotacions agrícoles i ramaderes.