ESCOLES AGRÀRIES | 03/07/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària d’Alfarràs participa en un viatge tècnic a la Provença

Les professores Núria Galindo i Núria Milà de l’Escola Agrària d’Alfarràs han participat en el viatge tècnic a la Provença, organitzat pel DARP i l’associació l’ERA al mes de juny, per tal d’aprofundir en el coneixement dels cultius extensius ecològics.

Imatge del grup del viatge tècnic a la Provença. Font: EA d’Alfarràs.

Imatge del grup del viatge tècnic a la Provença. Font: EA d’Alfarràs.

Han estat tres dies molt intensos i ben aprofitats. S’han visitat centres experimentals amb diferents assajos: associació de cobertes vegetals i control mecànic de l’herba, al Lycée Agricole d’Aix-Valabre, i varietats de blat ecològic tradicionals i comercials, als camps experimentals d’Agribio a Mane.

També s’han visitat diferents explotacions de la zona. Els productors Philippe Robert de Meyrargues, Marc Richaud de Gréoux les Bains i Eric Jean de Pierrerue han explicat la seva experiència en diversos cultius extensius: blat dur, blat tou, cigró, favó, soja, blat de moro, patata, gira-sol i la seva transformació en oli. Finalment, els assistents han pogut conèixer el molí fariner ecològic Pichard a la localitat de Malijai.

Aquesta experiència ha estat molt enriquidora i ha permès fer contactes entre productors i tècnics per continuar compartint experiències i coneixements. 

Aquest viatge és la continuació del Simposi de Producció Agroalimentària Ecològica dedicat als conreus herbacis extensiu, realitzat a Manresa el passat mes de desembre.