FIRES | 10/07/2018  Ruralcat

Santa Eulàlia de Ronçana acollirà la IX Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental el 21 i 22 de juliol

Els visitants podran participar a les diverses activitats programades com tastar les diferents varietats, aprendre a cuinar o millorar les tècniques de cultiu del seu hort.

Cartell de la IX Fira del tomàquet

Cartell de la IX Fira del tomàquet

La IX Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, permetrà als visitants tastar els tomàquets de varietats locals recent collits dels horts dels productors de la comarca, a més de participar en moltes altres activitats programades al llarg del cap de setmana, com visites guiades a l’hort, tallers pràctics, tast de varietats antigues i showcooking, entre d’altres.

Tots els visitants rebran el Llibret de varietats antigues de tomàquets del Vallès, un pòster amb les varietats i el punt de llibre de tomàquets del Vallès, a més de tenir l’oportunitat de poder comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats. Els visitants també podran participar en el sorteig d’una nit a un allotjament rural de la comarca i un dinar per a dues persones per cada tiquet de compra igual o superior a 5€.

Així mateix, durant tota la fira tindrà lloc el concurs “Premi al Millor Tomàquet 2018” organitzat per l’Associació Gastronòmica CuinaVO.

La fira, que arriba a la seva novena edició per apropar les varietats locals del tomàquet al gran públic, es celebrarà els propers 21 i 22 de juliol de 9h a 14.30h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.