INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 16/07/2018  Ruralcat

L’IRTA durà a terme sessions demostratives gratuïtes de processament per altes pressions hidroestàtiques

Durant les sessions els experts de l’IRTA mostraran a les empreses com aconseguir productes alimentaris més saludables, segurs i innovadors.

Cartell del programa

Cartell del programa

En el marc de l’activitat de demostració “Altes pressions hidroestàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors“, finançada a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020, l’IRTA durà a terme sessions demostratives gratuïtes de processament per altes pressions hidroestàtiques

En aquestes sessions, que duraran des de l’octubre del 2018 fins al juny del 2019, els experts de l’IRTA mostraran a les empreses de diferents sectors les oportunitats que ofereix l’aplicació d’aquesta tecnologia en la millora de la seguretat alimentària dels seus productes, la possibilitat d’arribar a nous mercats, inclosa l’exportació, o el desenvolupament de productes innovadors. A més, a través de l’activitat demostrativa les empreses podran veure com aquesta tecnologia és aplicable als seus productes, que podran ser inclosos en l’avaluació sensorial.  

El processat per altes pressions (AP) és una tecnologia no tèrmica de processat d’aliments que es va començar a aplicar en àmbit comercial al Japó a principis de la dècada dels anys 90 en melmelades. Posteriorment van ser aplicades en sucs de cítrics, alvocat i pernil cuit tallat a llenques. La utilització d’aquesta tecnologia proporciona avantatges en l’extensió de la vida útil de productes refrigerats sense sacrificar la seguretat, en l’obtenció de productes mínimament processats, en l’eliminació o reducció de conservants o ingredients com la sal i en el desenvolupament de nous productes amb característiques sensorials molt semblants a la dels productes no processats. En aquests moments, els sectors que més apliquen aquesta tecnologia són el carni i el de begudes, tot i que la tecnologia té potencial per ser aplicada a molts altres sectors.

La data límit d'inscripció és el 31 de juliol de 2018 a través del correu: anna.jofre@irta.cat.