INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 08/11/2018  Ruralcat

El Fine Food Business Forum reuneix a Barcelona a compradors de 15 països diferents

La primera edició d'aquesta trobada de negocis, que es celebra al Palau de Pedralbes el 7 i 8 de novembre, compta amb la participació de més de 30 empreses catalanes.

El Fine Food Business Forum ha facilitat entrevistes entre compradors de quatre continents amb més de trenta empreses catalanes

El Fine Food Business Forum ha facilitat entrevistes entre compradors de quatre continents amb més de trenta empreses catalanes

La indústria del producte fine food constitueix un dels principals sectors agroalimentaris de Catalunya. Amb un volum de negoci de prop de 7.700 milions d’euros, representa més del 29% del volum total de la indústria agroalimentària, el 39% en ocupació i més del 44% en nombre d’empreses. Així ho ha explicat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en el decurs de la visita que va realizar ahir al Fine Food Business Forum, una trobada de negocis que se celebra per primera vegada a la capital catalana.

En aquesta primera edició, el fòrum compta amb la participació de 35 compradors de més de 15 països diferents provinents d’Amèrica, Àsia, Oceania i Europa que es reuniran amb més de 30 empreses catalanes amb l’objectiu de posar en comú els seus interessos i generar fluxos de negoci.

Els mercats convidats provinents d’Amèrica són Canadà, Costa Rica, Mèxic, Panamà, República Dominicana i Estats Units; d’Àsia, Corea del Sud, Hong Kong, Japó, Rússia i Singapur; d’Oceania, Austràlia i Nova Zelanda; i d’Europa,vGran Bretanya i Itàlia.

L’organització d’aquest esdeveniment és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, que per primera vegada han sumat esforços per tirar endavant una trobada de negocis d’aquestes característiques.

Catalunya, gran exportadora de productes fine food

El sector multiproducte o fine food és aquell que aconsegueix una posició diferenciada al mercat pel valor afegit que hi aporta. La seva diferenciació procedeix d’una qualitat superior, un canal de vendes exclusiu, un embalatge sofisticat i distintiu i d’una història única (origen, persona, territori).

El sector fine food inclou làctics, mel, ous, productes de pastisseria, confiteria i dolços, cafè, te i infusions, salses, gelats, cervesa, aigua, begudes fermentades, destil·lats, conserves vegetals, conserves de peix i marisc, vinagres, olis, llegums, preparacions de fruita, melmelades de fruita, sucs i cereals.

En l’àmbit de l’exportació, es situa com el segon sector (27%), per darrera del carni, i està liderat per les categories següents: productes de fleca i pastisseria (10,21% del total fine food), cacau i les seves preparacions (9,35%), productes a base de cereals (8,41%), cafè (7,90%), extractes, essències i concentrats (6,96%), articles de confiteria (6,39%), productes làctics (4,54%), sucs vegetals (3,39%), confitures i melmelades (3,05%), preparacions per a sopes (2,96%), cervesa (2,87%), sucs de fruites (2,50%). 

Fonts: Datacomex - A.E.A.T, Eurostat, INE - Idescat, EIE – DIRCE, Àrea d’Intel·ligència de Mercats Prodeca