TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 16/11/2016  DARP/RuralCat

Visita tècnica a equips de fertirrigació d'explotacions agrícoles

Una vintena de persones van assistir a la visita tècnica a tres explotacions comercials, organitzada per l'Oficina del Regant, per conèixer diferents equips de fertirrigació, compartir experiències i resoldre dubtes.

El passat dia 4 de març, va tenir lloc la visita tècnica a equips de fertirrigació de les explotacions agrícoles. Aquesta visita, organitzada per l’Oficina del Regant - EA de Tàrrega en col·laboració amb els productors de les explotacions agrícoles i l’empresa ITC, tenia com a objectiu donar a conèixer diferents sistemes de fertirrigació en explotacions comercials. A més, el fabricant i els productors hi expliquen quins sistemes s’adapten més a les singularitats de cada tipus de cultiu.

Per aquest motiu, es van fer tres visites. La primera visita es va fer a una explotació de Vivers Borda de fruita dolça on el productor comentava quins avantatges tenia per a ell el sistema de fertirrigació i les bombes de dosificació que tenia instal·lades, i sobretot compartia l’experiència del maneig de la fertirrigació.

La segona visita va ser a una explotació d’horticultura, Farré Hortícoles, que produeix, entre d’altres, herbes culinàries i aromàtiques. En aquesta explotació en hivernacle, el capçal de reg era més complex, ja que treballen en diferents programes de fertirrigació diaris.

Finalment, el grup va visitar l’explotació de Josep R. Iglesias, a Alfés, d’olivera i ametller amb un altre sistema de fertirrigació i altres avantatges i inconvenients per la fertirrigació.

Aquests tipus de visita s’engloba dins d’un conjunt d’accions que es pretén dur a terme durant l’any 2016 a fi de potenciar, acompanyar i transferir el coneixement sobre fertirrigació dels cultius tant a tècnics del sector com a productors.

En aquesta ocasió, van participar al voltant de 20 persones que van valorar molt positivament l’activitat, ja que van poder conèixer diferents experiències i parlar amb els productors sobre les problemàtiques i els avantatges de la fertirrigació en els cultius.
 

Informació relacionada