FORMACIÓ | 16/11/2016  DARP/RuralCat

Èxit del primer curs de gestió de comunitats de regants

Ha finalitat la primera edició del Curs de gestió de comunitats de regants organitzat per l'Oficina del Regant, que s'ha centrat sobretot en temes legals i administratius, així com en l'assessorament energètic i economicofinancer de les comunitats.

El Curs de gestió de comunitats de regants ha comptat amb una trentena d'alumnes. Font: DARP

El Curs de gestió de comunitats de regants ha comptat amb una trentena d'alumnes. Font: DARP

L’Oficina del Regant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha organitzat un curs destinat a gestors, tècnics i persones que es troben a les juntes de les Comunitats de regants per donar eines i resoldre dubtes en els temes del dia a dia d’aquestes comunitats. Per aquest motiu, la primera edició ha estat centrada en els temes generals que preocupen gairebé totes les comunitats de regants: temes legals i administratius sobretot en conèixer novetats en aquest àmbit, també assessorar-se en temes energètics i conèixer aspectes economicofinancers de les comunitats. En aquests temes han col·laborat experts d’Infraestructures.cat i Aigües Segarra Garrigues. També, en ser la primera edició, s’ha volgut presentar dues propostes d’eines de gestió de dues empreses privades per donar a conèixer què es pot trobar en el mercat i quina adaptabilitat pot tenir en les seves diferents casuístiques.

També s’ha realitzat, com a classe final, una interessant taula rodona de diferents casuístiques amb diferents gestors de comunitats de regants, tant en relació al nombre de regants, com en el tema energètic o la competència d’usos d’aigua, conjuntament amb un expert assessor de diverses comunitats de regants per poder debatre sobre gestió i política d’aigües per intercanviar problemàtiques i solucions comunes.

Aquest curs ha comptat amb 30 alumnes, que n’han comentat la gran utilitat i sobretot la idea de generar diverses edicions més adaptades a les diferents comunitats de regants. A partir d’aquí, l’Oficina del Regant amb seu a l’EA de Tàrrega, en col·laboració amb tots els experts amb la matèria, vol realitzar més cursos anuals, únics o modulars, per poder donar resposta a aquestes necessitats que tenen les comunitats de regants.
 

Informació relacionada