REG | 22/02/2019  Ruralcat

La consellera Jordà aposta per la creació d’una Agència Catalana de Regadiu

Teresa Jordà clou la jornada “Reg i futur”, a Mollerussa, on ha anunciat l’inici de plans directors i estudis generals de renovació de tot l’àmbit regable i d’alguns sectors concrets dels canals d’Urgell.

La consellera Jordà en un moment de la clausura de la 18a jornada 'Reg i futur’ (font: DARP)

La consellera Jordà en un moment de la clausura de la 18a jornada 'Reg i futur’ (font: DARP)

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha remarcat que Catalunya s’ha de dotar d’una Agència Catalana del Regadiu. Aquest nou òrgan serà “un espai de concertació, format per l’Administració, usuaris i personal tècnic”, ha remarcat. És a dir, “una agència de país, una estructura d’Estat per definir les inversions necessàries per a l’establiment de noves zones de regadiu i la millora de les existents”.

La consellera també ha apuntat que enguany es continuaran desenvolupant els regadius ja planificats com ara els del sector 6 del canal Segarra-Garrigues, que facilitaran el reg a 343 hectàrees, i ha destacat la posada en marxa aquesta primavera, de 700 hectàrees més d’aquest mateix canal, i la licitació la setmana vinent de les obres de modernització de 1.300 hectàrees dels canals de l’Horta de Lleida a Pinyana.

Així mateix, en aquest primer semestre de 2019, es resoldrà la convocatòria d’ajuts 2019-2021 adreçats a les Comunitats de Regants de tot Catalunya, dotada amb més d’11 M€.

Així ho ha anunciat la consellera durant la clausura de la jornada ‘Reg i futur’, organitzada per la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, a Mollerussa. 

Durant l’acte Jordà també ha  refermat el compromís del Departament d'Agricultura amb la modernització dels regadius de Catalunya: “la modernització dels regadius al segle XXI és una necessitat, perquè és imprescindible fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat. I és una oportunitat perquè en millora la gestió i racionalitza l’ús de l’aigua, permet la introducció de nous conreus i produccions i ajusta el consum a les necessitats”. 

Teresa Jordà ha explicat que, fins ara, s’han iniciat estudis i projectes per donar solucions a la problemàtica de la modernització de les xarxes de distribució dels canals d’Urgell, per un import de 3,4 M€.  

 

Informació relacionada