SANITAT VEGETAL | 01/03/2019  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de març

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Adult de sitona (Font: extret del web Alfa Himgrup)

Adult de sitona (Font: extret del web Alfa Himgrup)

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera i fruiters de pinyol), fruita seca (avellaner, noguer), olivera, cítrics i vinya.
  • Cultius hortícoles: carxofa, ceba, calçot i porro, patata, enciam, tomàquet i maduixa. 
  • Cultius d’espais verds: forestals (pi, castanyer), parcs i jardins (evònim, om, palmera, pollancre i xiprer). 
  • Cultius extensius: arròs, blat, tritical, civada, sègol, ordi, panís, colza, pèsol farratger i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims avisos al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook i Twitter (@ruralcat).