ESCOLES AGRÀRIES | 05/03/2019  Ruralcat

L’EA de l’Empordà dóna impuls als petits transformadors agroalimentaris

El passat mes de febrer va començar el curs “Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària”. Aquesta formació, de 60 hores, ofereix activitats teòriques i pràctiques, així com accés a l’Espai-test, el nou obrador de l’escola.

Els alumnes del curs “Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària” a l’Espai-test, el nou obrador de l’escola (font: EA de l’Empordà)

Els alumnes del curs “Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària” a l’Espai-test, el nou obrador de l’escola (font: EA de l’Empordà)

Les 18 persones que han començat el curs “Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària” tenen projectes molt diversos: des de l’elaboració de conserves fins a productes de quarta gamma, passant per l’elaboració de pasta amb farines especials o productes derivats de fruits secs. Molts d’ells s’emmarquen en l’àmbit emergent de la transformació de productes ecològics, alguns tenen projectes ja consolidats i volen desenvolupar un nou producte o millora, mentre que altres encara estan en l’etapa inicial d’una idea de negoci.

Al llarg de la formació treballaran diferents continguts enfocats de forma pràctica a cadascun dels projectes: higiene i autocontrol, normativa, etiquetatge i tecnologia relacionades amb la producció d’aliments, control dels costos i preus de venda, etc. A més, els participants també podran utilitzar l’obrador de l’escola per assajar les seves produccions.

En acabar el curs, amb la guia del coordinador i de docents amb experiència reconeguda, hauran desenvolupat un portafolis que podrà incloure tota la informació necessària per fer realitat el seu projecte.  

Amb aquesta nova iniciativa, l’Escola Agrària de l’Empordà aposta no només per la professionalització i l’emprenedoria en el sector sinó també per la creació d’una xarxa de lligams entre persones amb interessos comuns. Es tracta d’un projecte que s’ha iniciat molta il·lusió i s’espera repetir en futures edicions.

L'Escola Agrària de l'Empordà es troba a Monells, al Baix Empordà, i forma part de la xarxa d'escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació de la Generalitat de Catalunya. 

El centre va iniciar la seva activitat als anys 70 i actualment ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Grau Superior de Processos i qualitat a la indústria alimentària en modalitat dual, així com formació contínua amb cursos de durada variable i jornades tècniques.

Aquest curs ha inaugurat l’Espai-test, un obrador 150 m2 amb zona freda i zona calenta. La  primera zona disposa de la maquinària necessària per elaborar productes carnis crus i curats. La segona està equipada per a l’elaboració de productes alimentaris, amb fogons, forn de vapor, autoclau, abatedor de temperatura, rentaplats, zones de neteja d’aliments i d’equips, càmera de fred, zones de treball, etc. Allà els alumnes poden elaborar tot tipus de productes tractats tèrmicament, ja siguin pasteuritzats, cuinats o esterilitzats.

L'escola també vetlla per una millor incorporació dels estudiants al món laboral amb una acurada tria de pràctiques empresarials i una activa borsa de treball.

 

Informació relacionada