Del 26 d'abril al 4 de maig es celebra la "Setmana Bio per l'Alimentació Ecològica" de Catalunya, que agrupa diverses activitats arreu del país i la fira BioCultura a Barcelona
Al llarg de l’any, diferents agents promotors realitzen tota mena d’actuacions relacionades amb la producció agroalimentària ecològica. Moltes d’elles tenen el denominador comú de voler donar a conèixer els productes ecològics i les seves virtuts entre la població.
Malgrat tot, i segons els resultats de l’enquesta del Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics a Catalunya, gairebé dues terceres parts de la població catalana es considera no informada, tot i que hi ha la percepció que aquesta situació està millorant. Això demostra que s’han d’intensificar les actuacions de promoció i divulgació, per tal que el seu abast sigui més ampli i arribi a més població.
En aquesta línia, altres països del nostre entorn han establert esdeveniments que agrupen activitats variades amb un mateix objectiu final, concentrades en un període de temps limitat sota una mateixa denominació, per tal d’intensificar el seu abast i coneixement, alhora que realitzen un efecte crida per a la programació de noves activitats. Així, França ha establert la quinzena Printemps Bio, que té lloc durant la primera quinzena de juny.
En aquest sentit, el Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2012-2014 preveu la creació d’una setmana de promoció de la producció i consum d’aliments ecològics a Catalunya. Per això i per sondejar el possible interès en la creació d'un esdeveniment d’aquesta mena, el dia 21 de febrer de 2013 es va convocar una reunió a la que van assistir una sèrie d’entitats: l’Associació Vida Sana, l’Associació Salut, Consum i Alimentació, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, el Gremi d’Herbolaris i Dietètica de Catalunya, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Prodeca, la Unió de Consumidors i Mestresses de Casa, la Unió de Pagesos i la Generalitat de Catalunya. Aquestes entitats va manifestar l’interès de crear i participar en una setmana de promoció de la producció i el consum de productes ecològics, i es van agrupar en una taula d’entitats organitzadores.
El resultat ha estat la creació de la “Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica“ de Catalunya, que agrupa la celebració de diverses activitats arreu del país i la fira BioCultura a Barcelona, des del 26 d’abril fins al 4 de maig.
S’han programat una seixantena d’actuacions, entre les que destaca la fira BioCultura, que es celebrarà del 25 al 28 d’abril al Palau Sant Jordi de Barcelona. Enguany es preveu l’assistència d’uns 70.000 visitants, que podran trobar 16.000 referències de productes d'alimentació ecològica. A més, també hi seran presents altres sectors com els de la cosmètica, el tèxtil, la decoració, la construcció, el turisme, l’oci...