TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 04/06/2013  DAAM

La XII Jornada intercomarcal de cultius herbacis de Gurb va comptar amb 130 assistents

Els organitzadors van ser l'IRTA Mas Badia i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) en col·laboració amb el Consorci del Lluçanès

Camp d'assaig de la Xarxa d'experimentació varietal de cereals a Catalunya que l'IRTA Mas Badia té a Gurb.  Autor: R. Poch

Camp d'assaig de la Xarxa d'experimentació varietal de cereals a Catalunya que l'IRTA Mas Badia té a Gurb. Autor: R. Poch

 Un any més, la XII Jornada intercomarcal de cultius herbacis va posar de manifest el seu caràcter demostratiu en localitzar-se en el camp d’assaig de la Xarxa d’experimentació varietal de cereals a Catalunya que l’IRTA Mas Badia té a Gurb. La jornada de camp va comptar amb l’assistència d’unes 130 persones procedents de les principals àrees cerealístiques de Catalunya.

 
La jornada, celebrada el 29 de maig, va ser inaugurada per Domènec Vila, director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM qui va remarcar, entre d’altres aspectes, el paper que un any més té la Jornada intercomarcal de cultius herbacis en transferir al sector productor i tècnic les principals novetats dels resultats de la recerca i les innovacions que s’estan duent a terme a Catalunya en l’àmbit dels cereals d’hivern.
 
Al llarg de la primera part de la jornada Joan Serra i Antoni López, investigadors de l’IRTA Mas Badia i l’IRTA Lleida respectivament, van presentar les noves varietats comercials de blat fariner i d’ordi, fent especial èmfasi en aquelles que millor s’adapten a la zona.
 
A la segona part de la jornada la Laura Megias del Consorci del Lluçanès va presentar una iniciativa que s’està realitzant al Lluçanès i que té per objectiu la producció de pans singulars de qualitat a partir de poblacions locals de la comarca. També, Francesc Domingo, investigador de l’IRTA Mas Badia, va mostrar la incidència de la fertilització nitrogenada en la qualitat farinera del blat tou, amb la recomanació que aportacions tardanes de nitrogen augmenten el contingut de proteïna en gra a la collita.
 
Finalment, Joan Arola, cap de l’Oficina Comarcal d’Osona, va clausurar la jornada fent esment de la importància que jornades demostratives de camp com aquesta tenen pel sector dels cereals d’hivern de Catalunya i, en particular, pels productors de la comarca d’Osona.