AJUTS | 09/05/2019  Ruralcat

Es posa en marxa el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria

La iniciativa, dotada amb un pressupost de 100.000 euros, consisteix en el lliurament d’un cupó a l’empresa, que pot bescanviar amb un proveïdor acreditat que l’ajudarà a reduir consums i costos energètics.

La mesura comptarà amb un pressupost de 100.000 euros

La mesura comptarà amb un pressupost de 100.000 euros

L’Institut Català d’Energia (ICAEN), del departament d’Empresa i Coneixement, ha creat el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria. L’objectiu és que empreses manufactureres contractin, a través d’un sistema de cupons, serveis de gestió energètica a proveïdors per tal d’optimitzar l’ús d’energia i reduir així els consums i els costos energètics

La mesura, que s’aplica per primera vegada com a prova pilot, comptarà amb un pressupost de 100.000 euros i el període de sol·licitud s’obre avui. 

Així, les petites i mitjanes empreses manufactureres que el 2018 hagin tingut un consum d’energia final superior a 500 MWh podran sol·licitar aquestes bonificacions quan contractin els serveis d’empreses acreditades per a la labor d’auditoria energètica, amb l’objectiu d’identificar i posteriorment aplicar mesures per a reduir tant el consum d’energia com la despesa associada. Cada cupó tindrà una quantia del 50% del cost del servei, amb un màxim de 5.000 euros per servei, i cada empresa podrà sol·licitar-ne un màxim de tres.  

Totes aquestes mesures se sumen al Pla Renova’t Indústria 2019, que fomenta la renovació d’equips auxiliars de plantes industrials ubicades a Catalunya per d’altres energèticament més eficients.