S'obren noves inscripcions a 6 cursos
Del 2 a l'11 de setembre, et pots inscriure a noves edicions de 6 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat
Tots aquest cursos formen part del programa de formació a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària (SFA) a través de RuralCat. Per inscriure's a qualsevol dels cursos, cal estar donat d'alta a RuralCat. Si encara no n'ets membre, només has d'omplir el formulari corresponent. L'alta és totalment gratuïta. Un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir les indicacions que indiquem més endavant i que han variat una mica respecte a anteriors edicions.
Informació dels propers cursos a distància
Curs de benestar animal a l'escorxador
Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent. El curs té un mòdul general, sobre el coneixement dels animals, el benestar animal i les instal·lacions, equips i procediments relacionats; i termina amb un mòdul específic sobre el transport, l'arribada dels animals a l'escorxador, l'estabulació i el sacrifici.
El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 31 d’octubre.
Fonaments zootècnics I
Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els objectius d'aquest curs són: identificar les races de mamífers i les aus d'interès en ramaderia descrivint de les seves característiques morfològiques externes i les seves aptituds productives, conèixer les parts dels diferents aparells i òrgans dels animals i el seu funcionament tenint en compte que formen un tot integrat i descriure la reproducció dels animals, considerant els seus fonaments biològics i les tècniques associades.
El curs tindrà una durada de 42 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 15 de novembre.
Fonaments zootècnics II
Tres són els objectius generals d'aquest curs: Aprendre a analitzar el concepte de malaltia i les causes que l'originen, així com a classificar les patologies més comunes que afecten els animals i conèixer la influència que tenen sobre ells. Caracteritzar els allotjaments ramaders, relacionant-los amb la fase productiva dels animals i l'espècie de destí. Identificar els diferents productes animals, descrivint les seves característiques i les bases fisiològiques de la producció.
El curs tindrà una durada de 45 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 22 de novembre.
Curs bàsic de reg
Aquest curs té l'objectiu de donar a conèixer la importància del reg i d'evitar el malbaratament d'aigua per a la competitivitat de les explotacions agrícoles. Entendre les relacions entre el reg i la societat i entre el reg i el medi ha de servir per a conscienciar-se de la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua que permeti la sostenibilitat dels regadius catalans a llarg termini.
El curs tindrà una durada de 50 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 29 de novembre.
Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions hortofructícoles
Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant- les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. S'estructura en tres mòduls, el primer dedicat als aspectes generals de la producció agrària ecològica, el segon dedicat a les bases científiques i tècniques d'aquest tipus de producció i el tercer concretament sobre les produccions hortofructícoles.
El curs tindrà una durada de 60 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 29 de novembre.
Curs bàsic de producció agrària ecològica. Produccions agropecuàries
Aquest curs pretén donar a conèixer les bases de la producció agrària ecològica, relacionant- les amb unes tècniques agràries i estratègies de maneig que permetin produir aliments de qualitat i sans i que afavoreixin la salut dels agroecosistemes en tots els seus aspectes. S'estructura en tres mòduls, el primer dedicat als aspectes generals de la producció agrària ecològica, el segon dedicat a les bases científiques i tècniques d'aquest tipus de producció i el tercer concretament sobre les produccions agropecuàries.
El curs tindrà una durada de 60 hores, començarà el 24 de setembre i acabarà el 29 de novembre.
Canvis en el procés d’inscripció
Recordem que el Servei de Formació Agrària ha unificat el procés d’inscripció i matriculació als cursos FAD, de manera que al fer la inscripció ja es reben les instruccions de pagament. Cal tenir molt en compte els terminis.
Així doncs, un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:
- Entra a la teva àrea de membre i comprova que, a la teva fitxa, has introduït correctament totes les dades que es sol·liciten. Ho post fer des del menú "El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals" (pestanya “Dades addicionals de RuralCat”). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó "Guardar".
- Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú "Formació/Cursos a distància".
- Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
- Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
- A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has inscrit.
- Rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat per indicar-te com has de finalitzar la matriculació.