PREVENCIÓ INCENDIS | 19/06/2019  Ruralcat

Ja ha començat la campanya de prevenció d’incendis durant la sega del cereal

Com cada any, els Agents Rurals, com a cos adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, inicia una extensa campanya on s’informa de les obligacions en els treballs de recol·lecció de cereal, així com un seguit de recomanacions per minimitzar el risc d’incendi en el camp.

La campanya de prevenció s’allargarà fins el 15 d’agost

La campanya de prevenció s’allargarà fins el 15 d’agost

Durant els mesos d’estiu, a part d’un increment substancial de les temperatures, la humitat baixa a mínims anuals. Això, juntament amb un tipus de vegetació fàcilment inflamable, comporta que determinats treballs, com la sega del cereal, tingui un risc molt elevat d’incendi especialment en unes determinades franges horàries. 

La campanya operativa de la sega consistirà en un control especial d’aquesta activitat agrícola entre el 17 de juny fins al 8 d’agost a set comarques cerealístiques, englobant així quasi el 53% de la superfície de conreu del cereal del nostre país.

L’operativa està formada principalment per efectius del Cos d’Agents Rurals de les set comarques afectades, amb el suport de membres del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) de Forestal Catalana i representants d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

A banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació té habilitada una pàgina web amb informació sobre les mesures preventives obligatòries que s’han d’adoptar i una sèrie de recomanacions addicionals en la recol·lecció del cereal per a quan el risc d’incendi forestal sigui alt, així com un seguit d’indicacions de com actuar en cas de conat d’incendi.

Aquesta doble campanya informativa i operativa i la gran implicació dels pagesos han fet possible reduir considerablement el nombre d’incendis originats per l’activitat de la sega

Pots consultar el pla de Prevenció d'incendis (Pla Alfa) en aquest enllaç: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/

 

Font: Extensius.cat