DUN | 24/06/2019  Ruralcat

El Departament d'Agricultura difon les dades dels recintes declarats en la DUN 2019

El Departament d'Agricultura posa a disposició dels declarants i entitats col·laboradores les dades alfanumèriques i gràfiques dels recintes declarats a DUN 2019.

Imatge de l'aplicació CROMOS

Imatge de l'aplicació CROMOS

Com cada campanya, la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha actualitzat les dades de l’aplicació CROMOS. Des d'aquesta aplicació es pot descarregar les dades de les explotacions agrícoles de la Declaració Única Agrària (DUN) 2019. L'accés a l’aplicació CROMOS es fa a través de l'aplicació DUN.

Des de l’any 2005 és possible l’accés a les dades de les explotacions agràries en format alfanumèric i gràfic permet la millora de gestió de les explotacions i pretén esdevenir una eina al servei tant del sector com dels agricultors a títol individual.

Les dades es poden obtenir en múltiples formats pels diferents nivells d’usuari i necessitats: des de la simple descàrrega en format Excel per a tenir un llistat de les parcel·les declarades, a descarregar-les en formats gràfics: KMZ de Google Earth o Shapefile per a veure-les sobre el terreny en 3D o poder carregar-les en el mòbil o tauleta.

Diverses empreses catalanes ja han desenvolupat eines per a utilitzar aquestes dades, oferint als seu clients l’anàlisi de les mateixes de cara a la gestió tècnica-empresarial de l’explotació agrària (tractaments fitosanitaris, fertilització, control de personal, ús de maquinària, etcètera), orientant-les a la planificació i a la presa de decisions a través d’aplicacions específiques per a dispositius mòbils o PC.

                                   

Les més de 30.000 visites i 10.000 descàrregues de dades en relació al sector agrari “penjades” pel DARP al portal de dades obertes, reflecteixen l’èxit de l’obertura d’aquestes dades, tant per a agricultors i ramaders, organitzacions del sector, així com per a qualsevol ciutadà.

Per a més informacióhttp://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/desenvolupament-rural/actualitat/