PREVENCIÓ | 28/06/2019  Ruralcat

El Govern anuncia la prohibició de la sega fins a proper avís

També s’ha anunciat el tancament del Parc Natural de Montserrat, les Gavarres i Cadiretes davant l’onada de calor i l’elevat risc d’incendis.

Es demana evitar la sortida a les muntanyes i massissos

Es demana evitar la sortida a les muntanyes i massissos

El Govern català ha fet una crida a “la solidaritat i la responsabilitat de tota la ciutadania” en un moment “d’excepcional climatologia”, ja que avui serà el dia més calurós de l’onada de calor i la situació pot ser crítica a tot el país.

Davant d’aquesta situació, el cap de l’Executiu, Quim Torra, ha anunciat les mesures que ha aprovat el Govern per evitar nous incendis i facilitar els treballs d’extinció dels focs que ara mateix estan actius a Catalunya. En aquest sentit, es demana evitar la sortida a les muntanyes i massissos i mantenir-se en màxima precaució i alerta

Així mateix, s’han tancat els accessos als Ports de Tortosa i als massissos del Montsant i el Montsec i la prohibició d’accedir al Parc Natural de Montserrat, a les Gavarres i a Cadiretes. A més a més, queda prohibida la sega a tot el país fins a proper avís,  així com la utilització de qualsevol tipus de màquina recol·lectores o empacadores de palla de cereal en les tasques agrícoles.

La prohibició es mantindrà mentre hi hagi activat simultàniament el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i el Pla de protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), o be fins que es dicti una nova resolució.

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha remarcat que “totes les precaucions són poques davant el pic d’aquesta onada de calor” i ha posat en valor la feina dels agents rurals i del sector agrari per prevenir incendis forestals. Des que el 2012 es va posar en marxa la campanya de la sega el incendis provocats per tasques agràries durant els dies de sega s’han reduït un 80%.

Font: DARP