Codis QR per fomentar l'alimentació saludable
El projecte ‘+fruitaverdura 3.0 ' combina la tecnologia de la realitat augmentada dels codis QR amb visites al mercat i la reflexió a les aules per promoure entre els escolars l'alimentació saludable i el consum de productes frescos de la dieta mediterrània
Imatge del projecte ‘+fruitaverdura 3.0'. Font: QPertin
Gràcies a aquest innovador projecte, alumnes de segon de primària de les escoles gironines Joan Bruguera, Domeny i El Bosc de la Pabordia han treballat de la mà de la tecnologia la dieta mediterrània amb l’objectiu de fer reflexionar als infants i a les famílies sobre tres aspectes claus: Què mengen a casa, Com haurien de menjar (agafant com a model de referència la dieta mediterrània) i en darrer lloc, analitzaran Quins són els aspectes que fan bé i Què haurien de millorar per aconseguir un millor equilibri nutricional.
Durant els matins de la setmana del 7 a l’11 d’octubre els escolars han visitat el mercat del Lleó, proveïts d’ iPad, amb l’objectiu de resseguir tots els codis QR disseminats per les diverses parades del mercat que representen un dels grups d’aliments de la dieta mediterrània i, d’aquesta manera, descobrir de primera mà els productes frescos i de temporada que són bàsics i recomanables per una alimentació saludable.
L’activitat més lúdica del mercat té continuïtat a les aules, en un treball d’anàlisi, comparació i reflexió, sobre les distorsions entre ambdues piràmides alimentàries dels alumnes, la domèstica diària i la que recomana la dieta mediterrània, amb l’objectiu de conscienciar sobre els aspectes a millorar per portar a terme una dieta més equilibrada i ajudar a minimitzar els casos de malnutrició i obesitat infantil.