FORMACIÓ | 21/10/2013  DAAM

Verema 2013, més enllà del Penedès

Alumnes de l'Escola Mercè Rossell i Domènech han ampliat els seus coneixements realitzant la verema a les prestigioses zones vitivinícoles franceses de La Bourgogne i La Champagne

Dos dels alumnes acompanyats per Marie Bertrand, responsable del Ministeri francès. Font: DAAM

Dos dels alumnes acompanyats per Marie Bertrand, responsable del Ministeri francès. Font: DAAM

 Concretament, l’Anna Booth i en Jaume Fusté han anat al celler Champagne Olivier Horiot, una petita però interessant cava familiar a la vila de Les Rices, en una zona on, a més de vi escumós, també elaboren vi tranquil a partir de la varietat Pinot Noir. En Jaume Colet i en Víctor Rosendo han fet pràctiques a La Viti de Beaune, que no és altra cosa que el domaine del Lycée Viticole de Beaune, la capital de la Borgonya vinícola.

 
Aquestes pràctiques són possibles per les relacions que l’Escola manté amb el Ministeri Francès d’Agricultura i per ser membre de la Xarxa Europea d’Escoles Vitivinícoles. 
 
Les relacions amb les escoles europees també han fet possible que, en aquesta verema 2013, quatre alumnes de l’Scuola Enologica d’Alba, en el Piemont, estiguin fent pràctiques en cellers del Penedès: Torelló, Raventós i Blanc, Agustí Torelló Mata i Mas Comtal. Una activitat que suposa un enriquiment mutu i que ha de fer possible convertir 4 enòlegs italians en ambaixadors del vi català a casa seva.
 
Finalment, i per altra banda, la participació de l’Escola en el III Congrés d’Escoles d’Enologia d’Espanya ha propiciat que dos futurs enòlegs gallecs, alumnes de l’escola A Granxa de Ponteareas (Pontevedra), també realitzin la verema a casa nostra, concretament a Torelló i a Castellroig. També, pel mateix motiu, ha estat molt més fàcil que l’alumne Joan Gutiérrez estigui fent la verema a La Rioja, a Bodegas Roda (Haro).