14 grans xefs signen un llibre sobre la cuina catalana actual
El llibre titulat ‘Cuina Catalana' és un ambiciós recull de menús per fer a casa i 168 receptes basades en productes del territori i de temporada, amb 400 pàgines i més de 1.000 fotos
Els protagonistes de la presentació del llibre. Font: Ínfima Editorial
L’obra està prologada per Ferran Adrià i els cuiners autors són: Joan i Jordi Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Xavier Pellicer, Quim Hernández, Paco Pérez, Ramon Freixa, Carles Abellán, Joan Bosch, Nandu Jubany, Oriol Rovira, Ada Parellada, Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Jaume Subirós i Carles Gaig.
Les bases són la qualitat i la proximitat
L’objectiu de l’edició ha estat oferir als lectors un recorregut per la Nova Cuina Catalana en de la mà de 14 professionals de prestigi. Cadascun ha elaborat 4 menús de 3 plats (entrant, principal i postres) per fer a casa segons la temporada (primavera, estiu, tardor i hivern), en una interpretació original i personal de veure la cuina catalana.
Tan mateix, el llibre ofereix 168 receptes, amb plats i postres, que representen el millor de la cuina catalana actual, sempre basada en una cuina de proximitat que combina el respecte per la tradició amb la innovació però que, per damunt de tot, aposta pels productes del territori i de la temporada.
Segons l’editorial, el repte d’aquest llibre ha estat adaptar les receptes de 14 grans cuiners a les possibilitats que ofereixen les cuines domèstiques per aconseguir que bona part dels lectors s’animin a fer-les.