L'oli d'oliva verge extra alenteix el desenvolupament del càncer de mama
En una jornada tècnica realitzada durant la Fira de l'Oli Verd de Maials es van presentar dades de les últimes investigacions sobre el càncer de mama realitzades a la UAB
Fotografia de la jornada. Font: DAAM
Després de més de vint anys de treball, el equip del doctor Eduard Escrich, director del Grup Multidisciplinari per a l’Estudi del Càncer de Mama de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’Institut de Recerca Biomèdica de CST-UAB de Terrassa, ha obtingut resultats consistents que confirmen els efectes positius de l’oli d’oliva verge extra en el desenvolupament del càncer de mama respecte als olis obtinguts de llavors.
Durant la seva ponència el doctor Escrich va remarcar que l’efecte positiu es fa evident especialment en els primers estadis de desenvolupament alentint-ne el creixement, al contrari del que passa amb els olis de llavors, que estimulen el càncer de mama si se'n pren en excés.
Malgrat aquests efectes beneficiosos cal un consum equilibrat de greixos, que en el cas de l’oli d’oliva, sempre extra verge, va valorar en un consum de 50 ml diaris en total per persona entre consum en cru i oli cuinat.