PRODUCCIÓ ECOLÒGICA | 28/11/2013  RuralCat/PAE

Ja et pots descarregar el Manual d'emprenedoria ecològica

Estàs pensant en fer un hort professional? Et preguntes com has d'enfocar l'empresa per poder viure del conreu i la venda de fruita i/o hortalisses ecològiques? Si és així, aquest manual pot ajudar-te

Imatge de la coberta del Manual d'emprenedoria ecològica

Imatge de la coberta del Manual d'emprenedoria ecològica

Aquest llibre surt arrel del projecte “Formació professional en producció d’hortalisses i fruites ecològiques” (Vocational Training in Organic Vegetable anf Fruit Production, ECOVOC), acollit al programa europeu d’aprenentatge permanent “Leonardo da Vinci”. Aquest projecte, que ha finalitzat el setembre de 2013, ha permès que diversos estudiants i professors de diferents països europeus hagin compartit el seu coneixement i experiència per elaborar aquesta guia per a una nova generació d’horticultors i fructicultors que es plantegin posar en marxa un hort o un verger ecològic professional.

 
Entre els participants d’aquest projecte s'ha comptat amb l’Escola Agrària de Manresa, centre pioner en l’ensenyament professional de la producció ecològica des de l’any 1988.
 
En el sumari de l’obra inclou 12 capítols: Sistemes d’agricultura ecològica; Terreny i ubicació; Rotacions, planificació dels conreus i gestió de la fertilitat; Conreu protegit i aprofitament dels recursos hídrics; Eines, equipaments i edificacions; Potencial humà; Gestió de l’empresa; Comercialització de productes ecològics; Normativa ecològica i sistemes de certificació; Suports i ajudes; Agricultura multifuncional; i Avaluació de la sostenibilitat.