FORMACIÓ | 09/12/2013  RuralCat

L'alumnat de l'ECA de l'Empordà visita empreses capdavanteres de Ponent

Les empreses El Pastoret, Torrons Vicens, Corporació Alimentària de Guissona, Aeropic, Grupo Alimentario Argal i San Miguel han estat l'escenari de dues jornades de formació molt intenses

Els alumnes van visitar la Corporació Alimentària Guissona i altres empreses. Font: DAAM

Els alumnes van visitar la Corporació Alimentària Guissona i altres empreses. Font: DAAM

L’alumnat de segon curs del cicle formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat a la Indústria Alimentària de l’ECA de l’Empordà ha visitat les empreses agroalimentàries capdavanteres en les terres de Ponent.

El viatge ha consistit en dos dies intensos. El primer dia, l’alumnat ha visitat: El Pastoret a Sant Guim de Freixenet, empresa que des de l’any 1992 innova en l’elaboració de productes lactis artesanals; Torrons Vicens a Agramunt, empresa torronaire des de l’any 1775; i la Corporació Alimentària de Guissona, SA, al complex carni La Closa, on es fa tota la transformació càrnia de les diferents espècies d’abastament.

En el decurs del segon dia, l’alumnat ha visitat: Aeropic, SA, empresa capdavantera d’Espanya en producció i posterior comercialització de guatlles a tot Europa; Grupo Alimentario Argal, companyia de referència al sector de l’alimentació i tercera en quota de mercat en el sector dels elaborats carnis, amb més de 90 anys d’història; i San Miguel,empresa que elabora cervesa des de l’any 1957 i amb una capacitat de producció actual de 2 milions hl/any, cosa que la converteix en una de les més potents del país.

A totes aquestes empreses, l’Escola els agraeix la seva bona predisposició.