ALIMENTACIÓ | 09/12/2013  AlimenCat/ACSA

La seguretat de la cafeïna en l'alimentació

La cafeïna és consumeix des de fa molts anys arreu del món, però l'aparició de nous aliments amb cafeïna afegida i l'aparició de nous patrons de consum generen certa preocupació entre els Estats membres de la Unió Europea

Molècula de la cafeïna

Molècula de la cafeïna

Per aquest motiu l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària va demanar al Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària que avalues la seguretat de la cafeïna en l’alimentació i la necessitat de realitzar consells per a grups vulnerables de la població.

L’informe recull les avaluacions de seguretat sobre els possibles efectes adversos d’un consum excessiu de cafeïna per a la població general i per a certs grups vulnerables, i les recomanacions que alguns països han publicat a través de les seves agències de salut en relació amb la ingesta de cafeïna per via alimentària.

A la vista de les dades disponibles el Comitè Científic recomana moderar o limitar el consum de cafeïna en grups de població vulnerables i evitar el consum conjunt de begudes amb alt contingut en cafeïna i alcohol.