FORMACIÓ | 20/12/2013  RuralCat/DAAM

L'escola d'Espiells celebra el seu 25è aniversari

La seva activitat docent va començar el setembre de 1987, coincidint amb el centenari del descobriment de la fil·loxera a la mateixa finca

Font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

Font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

El setembre de 1987 s’inicià l’activitat docent a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, l’escola d’Espiells, coincidint amb el centenari del descobriment de la fil·loxera a la mateixa finca. No va ser fins a l’any següent, el setembre de 1988, que s’inaugurava oficialment l’escola a Espiells, ara fa 25 anys.

Per commemorar aquest esdeveniment l’escola va fer un acte el divendres 13 de desembre. Al matí Carles Querol, antic alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Mercè Domènech, anterior directora del centre, i Xavier Roig, empresari de Cal Feru, ens varen explicar la història de l’escola.

Després d’un dinar amb degustació dels vins del 25è aniversari, en una taula rodona, exalumnes varen explicar experiències d’èxit en el sector vitivinícola. Ferran Centelles (p. 2002), de Wineisocial, Eric Enguita, d’ArtcCava (p. 2006), i Suso Cirajas (p. 2011), de Vinedex, varen parlar del màrqueting del vi i noves oportunitats de negoci.

Una segona taula rodona, amb Marcel Sabaté (p. 1991), de Castellroig, Ernest Martínez (1994), de Rimarts, Bàrbara Mesquida (2003), de Mesquida-Mora, i Eduard Pie (p.2009), ens varen explicar com bastir un projecte enològic.