DESENVOLUPAMENT RURAL | 31/12/2013  DAAM

Resultats de la primera fase de participació pública per a l'elaboració del PDR 2014-2020

El Departament d'Agricultura fa públics l'anàlisi i els resultats de la diagnosi de la primera fase de participació pública per a l'elaboració del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020

Portada del dossier dels resultats

Portada del dossier dels resultats

Aquest procés es va iniciar el dia 5 de novembre del 2013 i va finalitzar el 25 de novembre, articulant-se de forma virtual a través del portal Agricultura, accessible des de la plataforma e-Catalunya, suport de treball col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

El nombre d’inscripcions ha arribat a les 204 persones i/o entitats, pas previ a la valoració de les necessitats i la revisió dels documents de diagnosi i anàlisi DAFO, a fi i efecte d’incorporar o modificar elements.

La participació pública s’ha realitzat de forma independent per cadascuna de les 6 prioritats, és a dir els participants han decidit sobre quina o quines prioritats analitzar i valorar. S’han efectuat un nombre total de 217 valoracions, de les quals el 71 % corresponent a organitzacions i el 29 % a particulars.

Els resultats per cadascuna de les prioritats es poden consultar en el document adjunt, en el que es mostra la participació per agrupació de col·lectius, així com les valoracions mitjanes de les diferents necessitats identificades.


En aquest sentit cal destacar que la mitjana de totes les necessitats ha estat de 8’5, essent el rang de valoració de 1 a 10, pel que es desprèn que les necessitats seleccionades es consideren molt adequades. També destacar que cap de les necessitats ha obtingut de mitjana una puntuació inferior a 5.


El següent quadre mostra el nombre de valoracions per cada una de les prioritats:

 
 
PRIORITATS
VALORACIONS
1.Fomentar la transferència de coneixements i les innovacions en el sector agrícola, en el sector silvícola i en les zones rurals
31
2. Millora de la  viabilitat de les explotacions i la competitivitat de tots els tipus d’agricultura en totes les regions i promocionar innovacions tecnològiques en les explotacions i la gestió sostenible dels boscos
27
3. Fomentar l’organització de la cadena alimentària, inclosa la transformació i comercialització d’aliments, benestar animal i la gestió del risc en el sector agrícola
26
4. Restaurar, preservar i millorar els ecosistemes relacionats amb l’agricultura i la silvicultura., en particular en les zones Natura 2000, zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques i sistemes agraris de gran valor natural, així com l’estat dels paisatges europeus
41
5. Promoure l’eficiència dels recursos i encaminar-se a una economia hipocarbònica capaç d’adaptar-se als canvis climàtics en el sector agrícola, el dels aliments i el silvícola
28
6. Fomentar la inclusió social, la reducció de la pobresa i el desenvolupament econòmic en les zones rurals
64