Ja està en marxa el procés participatiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
El PN@SC és un acord de país que impulsarà una estratègia compartida entre l'àmbit de l'educació superior, la recerca i la innovació, i l'economia productiva per construir la Catalunya del futur.
el Pacte ha d’esdevenir la pedra angular en la construcció d’un nou model de societat
El procés participatiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement ja està en marxa. Des del Departament d’Empresa i Coneixement es fa una crida a la participació de tots i totes per a construir una estratègia compartida per tota la ciutadania de Catalunya que permeti avançar cap a una societat basada en el coneixement. En aquest sentit el Pacte ha d’esdevenir la pedra angular en la construcció d’un nou model de societat amb la finalitat que Catalunya sigui un país més competitiu però també més just, sostenible, integrador i solidari.
Per facilitar la participació de tothom en el procés d’elaboració del Pacte s’ha obert un diàleg gràcies a les dinàmiques en línia de participació oberta, combinades amb sessions presencials arreu del territori. En total hi haurà cinc sessions temàtiques arreu de Catalunya que tindran lloc fins el 28 de novembre i set sessions territorials sobre la dimensió global del sistema del coneixement que es realitzaran fins el 26 de novembre. Les sessions serviran per debatre i rebre aportacions al voltant dels eixos proposats.
Aquest procés participatiu ha de permetre recollir les diferents perspectives i propostes de la ciutadania en general i dels actors clau del sistema de coneixement. Es pretén així que tothom pugui opinar, proposar, reflexionar, generar debat, i, en definitiva, col·laborar en la millora del Pacte.
Es pot accedir a tota la informació al portal del Procés participatiu del PN@SC tant per fer aportacions en línia com per inscriure’s a les sessions.
El principal objectiu del PN@SC és avançar cap a un país més basat en el coneixement que doni resposta als reptes econòmics, tant en competitivitat com en ocupació, però també als reptes socials, ja que el coneixement defineix la qualitat de vida d'una societat. Altres dels reptes que es planteja el Pacte és establir uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement; crear una estratègia compartida entre els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, l’economia productiva i tot el seu teixit empresarial així com el conjunt d’agents polítics i socials i afavorir que la innovació sigui l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del Govern.