25 DE FEBRER | 07/02/2005  Ruralcat

Conreu del fesol de Santa Pau

L'ajuntament de Santa Pau acull el 25 de febrer una jornada tècnica sobre el Conreu del fesol d'aquesta localitat, per tal de recuperar i fomentar el seu cultiu i, a més, millorar-ne les seves característiques.

Conreu del fesol de Santa Pau

La dificultat de cultiu d'aquesta planta ha fet que actualment s'hagi quasi abandonat el seu conreu, tot i ser un element distintiu d'aquesta població de la Garrotxa. Per això, l'Agrupació de Cultivadors de Santa Pau, amb el suport de diverses entitats, conscients de la qualitat culinària d'aquest producte, han posat en marxa un projecte de recuperació d'una varietat de fesol única, anomenada "tavella brisa", que s'hauria cultivat tradicionalment a les valls de la comarca. La jornada començarà a les 21h, amb una ponència sobre les Actuacions realitzades per a la millora del conreu del fesol. El Sr. Lluís Suñé, president de l'Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau, serà l¿encarregat de fer la conferència. Posterioment, a les 21.45h, es farà una xerrada sobre la Selecció i millora de la varietat tradicional de fesol "tavella brisa". Primers resultats dels assaigs de l'any 2004. Impartiran la xerrada, el Dr. Francesc Casañas, de l'equip de millora vegetal de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i el Sr. Roc Mas, enginyer tècnic agrícola (ambdós de la Universitat Politència de Catalunya). Finalment, a les 22.30h es clourà la jornada. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal de la Garrotxa

Pere Bretxa, 1
17800 Olot
Tel. 972 260 455
agarrotxa.darp@gencat.net