L¿IRTA i l¿Institut Technique du Porc estableixen un marc de col·laboració
Les dues institucions han acordat establir un conveni de col·laboració per tal de posar, conjuntament, a disposició del sector porcí de la UE les seves capacitats científiques i tecnològiques.
Així ho han pactat el director general de l¿Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Tarragó, i el director general de l¿Institut Tecnique du Porc (ITP), Philippe Lecouvey, durant la trobada que han mantingut aquesta setmana a la seu de l¿IRTA. Aquesta visita s¿emmarca en els actes paral·lels del Projecte Europeu PORTA, de Transferència de Tecnologia Agroalimentària entre França i Catalunya i de l¿impuls de la col·laboració dins la Euroregió Mediterrània. En el decurs de la trobada, el director general de l¿IRTA també va exposar les principals línies d¿actuació de l¿IRTA en els àmbits de la producció, selecció i millora genètica i de la qualitat de productes del porcí. Aquest conveni es basarà en la posada en comú del coneixement, de la recerca i del desenvolupament del món porcí en un marc internacional i es tindran en compte diferents mitjans per fomentar els intercanvis entre organismes, com ara compartir personal per missions comunes (per exemple coneixement del món porcí en els nous països de la UE o a punt d¿incorporar-s¿hi) i formalitzar els intercanvis de tècnics entre ITP i IRTA, així com amb possibles futurs socis europeus en l¿àmbit porcí. D¿altra banda, la preparació del conveni de col·laboració es farà amb la participació activa del sector a través de la FNP i d¿ANCOPORC. Aquestes dues associacions estaran també presents, i de manera molt activa, en la preparació de projectes europeus que es proposaran entre l¿IRTA, l¿ITP i d¿altres organismes.