APECPAE es marca com a objectiu resoldre el conflicte de la marca "bio"
L'Associació Catalana de Productors, Elaboradors i Comercialitzadors de Productes Agroalimentaris Ecològics (APECPAE) inicia les seves activitats amb dos temes que considera prioritaris, la resolució del conflicte de la marca "bio" i la coexistència amb l'agricultura transgènica.
Font: DARP
Davant l'aparició al mercat de productes etiquetats com a "bio" que no es produeixen de forma ecològica, la nova entitat vol fer valer aquesta marca com a certificació de producte ecològic, diferenciant-la dels etiquetats "sa", "natural" o "artesà". Durant la reunió, els impulsors de l'APECPAE han coincidit en la necessitat d'un organisme que vertebri el sector de l'agricultura ecològica. Així mateix, s'han mostrat contraris a la coexistència amb l'agricultura transgènica i han proposat participar en el debat de la normativa comunitària sobre el tema. A l'acte de presentació de la nova entitat han assistit un centenar de petites i mitjanes empreses d'agroalimentació ecològica de tot Catalunya. Fèlix Martínez, president de l'APECPAE, ha explicat que a Catalunya mancava una entitat que vetllés pels interessos del sector i que l'APECPAE treballarà perquè el producte agroalimentari ecològic surti de la marginalitat. APECPAE, formada per 20 empreses del Vallès Oriental, té com a objectius el foment de la producció, promoció i consum de productes ecològics, la defensa dels interessos d¿aquest sector i l¿assessorament tècnic i administratiu dels seus associats.