Es presenta la primera associació catalana d'empresaris d'agroalimentació ecològica
La sala de Plens de l'Ajuntament de Caldes de Montbui acollirà el proper dijous, 27 de gener, la presentació de l'Associació Catalana de Productors, Elaboradors i Comercialitzadors de Productes Agroalimentaris Ecològics (APECPAE), que neix amb l'objectiu de defensar els interessos del sector i promoure la producció i consum de productes ecològics.
Aquesta associació, que es va constituir legalment el passat 13 de gener, l¿han impulsada 20 empresaris del sector agroalimentari ecològic de Catalunya, que fa prop d¿un any que treballen per establir les directrius i els objectius de l¿APECPAE. La nova associació catalana ha convocat a l'acte de presentació a més de 300 empreses agroalimentàries ecològiques catalanes, ja que es pretén donar a conèixer a tot Catalunya. L¿APECPAE, que tindrà la seva seu permanent a Caldes de Montbui, va sorgir en detectar la necessitat de fer front a les despeses a gran escala existents i per l¿urgent necessitat de promoure el sector per fer créixer la demanda. Segons, Fèlix Martínez, president de l¿associació, l'entitat neix ¿per posar l¿agricultura ecològica als nivells de la Unió Europea¿. A més, des de l¿associació es creu que ¿la competitivitat de l¿agroindústria catalana s¿ha d¿aconseguir a través de fomentar la qualitat dels seus productes¿ A l¿acte de presentació de l¿APECPAE hi assistiran, a més dels representants de l¿associació, el director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Salvador Puig, l¿alcaldessa de Caldes de Montbui, Montserrat Domènech, el director del Consell Català de Producció Agroalimentària Ecològica, Joan Font, i el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jaume Vives Sobrino.