Catalunya tindrà una seu pròpia vinculada a la futura ASOPROVAC
Catalunya, juntament amb Aragó, Castella ¿ Lleó i Castella ¿ La Manxa, acollirà una de les seus autonòmiques vinculades a la futura Associació Espanyola de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC).
Així ha quedat establert en una reunió celebrada a Madrid, on s'han aprovat els estatuts d'aquesta nova organització professional que hauran de ser ratificats per l'assemblea abans del proper juliol. ASOPROVAC va informar en un comunicat que en la norma es defineix l'estructura i funcionament federal de l'organització, a la qual es lligaran les associacions d'àmbit autonòmic integrades en les estructures de l'Associació Espanyola de Criadores de Boví de Carn (ASOVAC) i l'Associació Nacional de Productors de Carn de Boví (APROVAC). D'aquesta manera, va assenyalar que a més de l'associació nacional, els professionals de l'enceball tindran una associació amb seu pròpia a Catalunya, Aragó, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, i que entre els objectius de ASOPROVAC es troba vetllar per la creació d'associacions autonòmiques on no s'hagin constituït encara. Segons els seus estatuts, ASOPROVAC pretén assolir la màxima cohesió entre tots els ramaders de boví de carn en l'àmbit nacional, amb l'objectiu de dotar al ramader d'un instrument vàlid per a la representació, gestió, formació, informació, defensa i foment dels interessos professionals. Durant la reunió, amb membres de la Junta Directiva de ASOVAC i APROVAC, es van perfilar també diverses qüestions de funcionament de la nova associació. Així, fins a la ratificació per part de les respectives assemblees i l'elecció de nous càrrecs, s'ha designat una comissió gestora integrada per vuit persones, que estarà dirigida per una presidència col·legiada formada pel president de ASOVAC, Alberto Juanola, i el president de APROVAC, Juan Carlos García de Blas.