DEL 26 AL 29 DE GENER | 21/12/2004  Ruralcat

IX Simpòsium Nacional de Sanitat Vegetal

Sevilla acull del 26 al 28 de gener el IX Simpòsium Nacional de Sanitat Vegetal. El Col·legi Oficial d¿Enginyers Agrícoles de l¿Andalusia Occidental és l¿encarregat d¿organitzar l¿esdeveniment. L¿objectiu principal de l¿acte serà instruir els assistents sobre certificació agrícola.

IX Simpòsium Nacional de Sanitat Vegetal

En el transcurs dels tres dies, es tractarà de normatives, organitzacions implicades, mètodes i aplicacions en els diferents cultius. També hi haurà un espai perquè els fabricants exposin els seus productes i resultats obtinguts en les investigacions dels que ja es comercialitzen. El primer dia, estarà dedicat al coneixement de la situació dels temes d¿actualitat, posant especial interès en la certificació agrícola. El segon dia, s¿abordarà el moment que viuen cultius com l¿oliva, la vinya, els cítrics, el tomàquet, l¿arròs, i d¿altres. La novetat d¿aquest any és que després de la ponència magistral, s¿obriran altres sales per fer les xerrades comercials. Finalment, la jornada de matí del tercer dia, es dedicarà a concloure sobre els diferents temes referents a la sanitat vegetal tractats els dos dies anteriors. El programa de la jornada serà el següent:
Dimecres 26 de gener de 2005
Hora Ponència
10.30h
Acreditació i certicació en el sector agroalimentari
Direcció General d'Agricultura del MAPA. Madrid.
10.45h
La certificació del producte agroalimentari a Espanya
Ignacio Pina Ledesma. Director Tècnic d'ENAC. Madrid.
11.45h
Normalització de productes. Normes AENOR
Gonzalo Sotorrio González. Director de Normalització d'AENOR. Madrid.
12.30h
Normalització de productes. EUREPGAP, Referència Internacinoal de BPA
Hugo Hays. Director Tècnic de EUREPGAP. Madrid.
13.15h
Implantació de sistemes de qualitat
Adrián Mártinez Bazaga. Director Tècnic de Consultoria Agroalimentària. Bureau Veriats. Madrid.
16h
Auditories internes
Arturo Iruretagoyena Aldaz. Director de Qualitat del Grup A.L.M. Saragossa.
16.40h
Auditories externes
Rafael Carlos Alba Carrillo. Consultor Institut de la Qualitat. Sevilla.
17.20h
Traçabilitat
Santiago Sánchez Benéitez. Responsable de Desenvolupament de Negoci d'Agromare (Grup Ibermàtica). Madrid.
18h
Certificació de productes
Angel Luis Teso Alonso. Director General de ECAL S.A.Applus Agroalimentari. Madrid.
18.40h
Certificació de producte agroalimentari d'Andalusia
Luis Miguel Fernández Sierra. Gerente d'Agrocolor, S.L. Almeria

Dijous 27 de gener de 2005
Hora Ponència
9h
Bones pràctiques agrícoles i certificació
Daniel Gómez Pérez. Director de l'ICAM. Sevilla.
9.45h
Evolució de la tecnologia d'elaboració d'oli d'oliva verge a Espanya en el deceni 1994-2004
José Alba Mendoza. Director de l'Almàssera Experimental de l'Institut del Greix. CSIC. Sevilla.
11h
Previsió i gestió de les infeccions de míldiu (Plasmopara Vitícola Berl. i Toni) i dels atacs del corc del raïm (Lobesia botrana Den. i Shiff.) a la vinya, mitjançant estacions automàtiques de control
Nuria de Prado Ordás i Santiago Cepeda Castro. Estació d'Avisos de Bierzo. Junta de Castella i Lleó.
12h
El control de la mosca del mediterrani ceratitis capitata (Wiedemann): Mètodes actuals i en desenvolupament
Vidente Navarro Llopis. Centre d'Ecologia Química Agrícola. Universitat Politècnica de València
12.30h
Fruiters amb pinyol
Jesus I. De la Cruz Blanco. Director del Programa de Protecció Integrada, Diagnòstics i Avisos Agrícoles. Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient. Badajoz.
13.15h
Arròs
Manuel Cano lópez. Director Gerent de la Federació d'Arrocers de Sevilla.
16h
Hortes intensives
Antonio Montserrat Delgado. Servei de Protecció i Sanitat Vegetal. Conselleria d'Agricultura i Aigua. Regió de Múrcia.
16.45h
Impacte de la introducció de les varietats millorades genèticament en la protecció fitosanitària del cultiu del cotó
Jesús Rossi ERscalona. Director Tècnic per Europa de D&PL Internacional>
17.30h.
Maduixes
José López Medina. Director del Departament de Ciències Agroforestals de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Huelva.
18.40h
Sanitat del cultiu del tomàquet
José del Moral de la Vega. Cap del Departament de Fitopatologia del Servei d'Investigació i Desenvolupament Tecnològic de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Junta d'Extremadura. Badajoz

Divendres 28 de gener de 2005
Hora Ponència
9.30h
Normatives de la distribució de fitosanitaris
Rosa Mª Robles Hernández. Directora General de FEDISPROVE. Alacant.
10.15h
Bones pràctiques fitosanitàries. Avanç en la seguretat dels aplicadors
Antonio Naz Giménez. Coordinador Nacional del Projecte Iniciativa d'ús Segur. AEPLA. Madrid.
11h
El tècnic davant la certificació agroalimentària. La prescripció facultativa
Flor Muñoz Guerrero. Directora de Qualitat d'ITACA. Madrid.
12h
El sector agroalimentari davant la certificació
ASOCIAFRUIT (Rafael Daza Real, President del sector dels fruiters amb pinyol)
COPRONIJAR (Antonio García Padilla, President)
FRESHUELVA (Manuel erdier Martín, Gerent)
OPRACOL SEVILLA (Manuel Félix Moreno Vélez, Gerent)
CONSELLERIA D'AGRICULTURA I PESACA DE LA JUNTA D'ANDALUSIA (Antonio Rodríguez Ocaña, Cap del Servei de Qualitat Agroalimentària)