Un projecte de gestió de residus vinícoles guanya el V Premi a la Sostenibilitat
El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona ha atorgat el V Premi a la Sostenibilitat per a projectes de fi de carrera a un treball presentat per l'Escola Universitària Politècnica del Medi Ambient de Mollet (EUPMA ¿ UAB), sobre la gestió sostenible de residus vinícoles.
Els guanyadors del premi. Font: CETIB
Els estudiants Raúl Serna i Ricardo Merchant han estat guardonats pel seu treball Gestió sostenible dels residus orgànics produïts en una empresa vinícola mitjançant compostatge. El projecte estudia i avalua les possibilitats d¿aplicació de la tecnologia de compostatge per a la reutilització dels residus orgànics i l¿elaboració d¿un compost final de qualitat. Per a la realització del projecte, els estudiants s'han basat en un experiment real dut a terme a l'empresa vinícola Miguel Torres, S.A. La idea és donar una sortida a les grans quantitats de residus orgànics que genera la indústria agrícola, a l'hora que cobrir l'important quantitat d'adobs que necessiten les explotacions agrícoles . Segons els resultats del projecte, el procés de compostatge permet gestionar la matèria orgànica que genera l'activitat vinícola i fa possible la gestió sostenible a les indústries del sector agroalimentari, amb un impacte ambiental baix i un cost econòmic reduït.