FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 24/03/2014  RuralCat

S'obren noves inscripcions a 7 cursos

Del 24 de març al 2 d'abril et pots inscriure a noves edicions de 7 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat

FAD 2014

Els cursos són: El taller; La industria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària; Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària; Fonaments zootècnics I; Fonaments zootècnics II; Curs bàsic de producció integrada; i Curs per a elaborar un pla d'empresa agrària.

Us recordem que per inscriure's cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho durant aquesta setmana, omplint un senzill formulari. L'alta és totalment gratuïta. Un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir les indicacions que indiquem més endavant.

 

Informació dels propers cursos a distància

 

El Taller

Els coneixements adquirits en aquest curs han de permetre a l’estudiant: organitzar el taller d'una explotació justificant la ubicació de les eines i els equips; realitzar les operacions de mecanització bàsica (tallar, foradar, roscar, polir i soldar per arc elèctric) justificant els materials i els mètodes emprats; i complir les normes de prevenció de riscos laborals i de protecció mediambiental relacionats amb la manipulació dels materials, eines, estris i màquines del taller agrari.

El curs tindrà una durada de 39 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 13 de juny.

 

La industria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària

En aquest curs, es treballaran, entre altres, la normativa en producció agroalimentària ecològica aplicable a la indústria alimentària, la certificació, el control i els registres dels productes ecològics, la higiene i la seguretat alimentària en les indústries alimentàries ecològiques, el mercat i la comercialització dels aliments ecològics i, finalment, la creació d’empreses alimentàries ecològiques.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 30 de maig.

 

Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària

Aquest curs, juntament amb el Curs bàsic de gestió agrària i el Curs per a elaborar un pla d’empresa agrari, conformen un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari s’iniciï en la gestió diària de la seva empresa. Consta de set temes: l’administració pública, els contractes de lloguer de la superfície rústica, les assegurances agràries, l’associacionisme, la comercialització, les TIC en l’agricultura i els reptes de l’agricultura de futur.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà 23 d’abril i acabarà el 23 de maig.

 

Fonaments zootècnics I

Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els objectius d'aquest curs són: identificar les races de mamífers i les aus d'interès en ramaderia descrivint de les seves característiques morfològiques externes i les seves aptituds productives, conèixer les parts dels diferents aparells i òrgans dels animals i el seu funcionament tenint en compte que formen un tot integrat i descriure la reproducció dels animals, considerant els seus fonaments biològics i les tècniques associades.

El curs tindrà una durada de 42 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 13 de juny.

 

Fonaments zootècnics II

Tres són els objectius generals d'aquest curs: El primer és aprendre a analitzar el concepte de malaltia i les causes que l'originen, així com a classificar les patologies més comunes que afecten els animals i conèixer la influència que tenen sobre ells. El segon és caracteritzar els allotjaments ramaders, relacionant-los amb la fase productiva dels animals i l'espècie de destí. El tercer és identificar els diferents productes animals, descrivint les seves característiques i les bases fisiològiques de la producció.

El curs tindrà una durada de 45 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 20 de juny.


Curs bàsic de producció integrada

Aquest curs està estructurat en quatre mòduls (L'acreditació, Les plantes i el seu medi, La implantació de cultius i les tècniques de maneig i La sanitat vegetal). A més, estan programades dues jornades presencials destinades a visites tècniques i proporciona fitxes de plagues i malalties.

El curs tindrà una durada de 50 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 13 de juny.

 

Curs per a elaborar un pla d'empresa agrària

El curs està dissenyat per oferir una formació específica per tal de conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques que permetin elaborar un pla d’empresa, en què s’analitzi, es valori i es defineixi l’estratègia de negoci que cal seguir amb l’objectiu de conèixer quines garanties d’èxit ofereix l’activitat agrària que es pretén desenvolupar.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 23 d’abril i acabarà el 6 de juny.

 

Com pots sol·licitar el curs?

 

Un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:

  1. Entra a la teva àrea de membre i comprova que, a la teva fitxa, has introduït correctament totes les dades que es sol·liciten. Ho post fer des del menú "El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals" (pestanya “Dades addicionals de RuralCat”). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó "Guardar".
  2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú "Formació/Cursos a distància".
  3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
  4. Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
  5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has inscrit.
  6. Rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat per indicar-te com has de finalitzar la matriculació.