VINICULTURA | 10/06/2014  DAAM

EL DAAM impulsa el càlcul de la petjada de carboni en l'elaboració de vins

El projecte de cooperació Leader Vi + Net, , impulsat pel Departament i 9 grups Leader de Catalunya, té per objecte contribuir a la mitigació i reducció dels gasos d'efecte hivernacle (GEH) en el sector de la viticultura

El projecte Vi + Net pretén revaloritzar la viticultura i la seva aportació al medi ambient, a més de dotar d’una qualificació mediambiental aquells cellers que incorporin tècniques que contribueixin a la disminució dels Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). El projectes de cooperació Leader formen part del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu general del projecte és la millora del medi ambient, la generació d’ocupació o millora de les condicions d’ocupació associat a la millora mediambiental, a més de la posada en valor de pràctiques que mitiguin l’emissió de GEH. Com a objectius específics cal destacar:

  • la definició d’una metodologia estandaritzada per a mesurar la petjada de carboni en tot el procés d’elaboració del vi; i
  • la formació dirigida a viticultors i tècnics per a utilitzar aquesta eina.


Amb aquest projecte es pretén certificar el càlcul de la petjada de carboni en 40 vins de 40 cellers de l’àmbit territorial dels 9 grups Leader participants en el projecte i, d’altra banda, posar a disposició de tots els cellers una metodologia estandarditzada per a mesurar la petjada de carboni.