COOPERACIÓ INTERNACIONAL | 13/09/2004  Ruralcat

La UE i la FAO uneixen forces per mitigar la pobresa rural als països en desenvolupament

La Comissió Europea i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) han signat un acord d'associació estratègica per reduir la pobresa, promoure el desenvolupament agrícola i combatre la fam en els països en desenvolupament.

La col·laboració es realitzarà en els següents àmbits: seguretat alimentària, polítiques per a l'agricultura i el desenvolupament rural sostenible, innocuïtat i qualitat dels aliments, gestió dels recursos naturals, estadístiques i intercanvi d'informació. El director general de la FAO, Dr. Jacques Diouf, ha dit que "la col·laboració és l'únic mitjà per afrontar el desafiament que representa reduir la fam crònica i la subnutrició que afligeixen actualment a més de 840 milions de persones al món". Segons el comissari europeu de Desenvolupament i Ajuda Humanitària, Poul Nielson, "l'aliança estratègica consolidarà més aquesta tradició de cooperació i reforçarà la qualitat de la mateixa en pro d'un objectiu comú: mitigar la pobresa rural i la fam en els països en desenvolupament." Tradició cooperativa
La FAO i la Comissió Europea, que cooperen des de 1991, han col·laborat en l'execució de 116 projectes amb un pressupost total d¿uns 108 milions d'euros. Gairebé tots els projectes han subministrat assistència tècnica als països en desenvolupament en matèria de seguretat alimentària, agricultura, silvicultura i pesca. L'any 2003 la CE va finançar 21 projectes per un total de 19 milions d'euros. Des de la celebració de la Cimera Mundial sobre l'Alimentació, convocada per la FAO a Roma al 1996, el problema mundial de la inseguretat alimentària ha rebut major atenció. En conseqüència, han augmentat les operacions i les activitats de la Comissió orientades a arribar a la seguretat alimentària. La nova associació fomentarà el diàleg sobre polítiques a les seus de la CE i la FAO i enfortirà la col·laboració entre els estats. En aquest sentit, hi haurà una major harmonia entre les estratègies de suport als països ajudats per la Comissió i la FAO en matèria d'assistència tècnica.