NOVES TECNOLOGIES | 07/09/2004  Ruralcat

El MAPA publica les dades comarcals de població porcina afectada per Aujeszky

El Ministeri d¿Agricultura ha publicat a Internet les dades de prevalença a Espanya del porcí afectat per la malaltia d¿Aujeszky. Mitjançant un mapa es poden consultar les dades per comarca i municipi d¿una manera força senzilla i gràfica, ja que utilitza un codi de colors per marcar el grau d¿incidència de la malaltia.

Mapa de prevalença de la malaltia d'Aujeszky

Font: Web MAPA

A la pàgina de la Xarxa d¿Alerta Sanitària Veterinària, dins el web del MAPA, es troba aquesta aplicació informàtica, que permet la selecció de l¿any i la malaltia que es volen consultar. Una vegada feta la selecció, l¿opció Mostrar mapa permet veure totes les comarques marcades en color, de vermell a verd en funció del percentatge de població porcina afectada per Aujeszky.
Per consultar les dades numèriques de prevalença cal fer clic a sobre de la comarca desitjada i la informació apareix en una nova finestra. Per tal d¿afinar la selecció, l¿eina disposa de comandament que permeten ampliar i disminuir l¿àrea de cerca. Les dades per municipi es poden consultar de forma numèrica, mitjançant l¿opció Buscar, seleccionant la província i municipi.
Tecnologia australiana
Aquesta aplicació ha estat desenvolupada dins el projecte TimeMap de la Universitat de Sydney, Austràlia, que té per objectiu buscar mètodes per enregistrar, indexar, analitzar i mostrar dades amb components espacials i temporals. TimeMap fa servir mapes interactius, línies de temps i mapes animats per mostrar els resultats de cerca.
A la pàgina de TimeMap es troben alguns exemples d¿aquesta tecnologia aplicada a altres projectes.
Trobareu informació sobre aquesta malaltia al dossier publicat a RuralCat La lluita contra la malaltia d'Aujeszky.