INVESTIGACIÓ | 18/08/2004  Ruralcat

FIVIN crearà un banc mundial de dades científiques sobre el vi

La Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició (FIVIN), d'àmbit nacional, crearà un banc mundial de dades científiques sobre el vi i la nutrició en qualsevol àmbit geogràfic a la disposició d'institucions i consells reguladors, va explicar ahir a Burgos el seu president, Neftalí Isasi.

Copa de vi

Isasi, que va assumir la presidència de la FIVIN el passat juliol, va denunciar "els múltiples i constants atacs" que pateix aquest sector per part d'altres que "treballen les begudes alcohòliques obtingudes de la destil·lació i que tenen suport de diversos sectors econòmics".
En aquest sentit, va assegurar que la Fundació no dubtarà a denunciar davant les institucions europees aquests atacs "assumint una posició en defensa del vi i aportant criteris científics i mèdics que defensen el benefici que té el vi en l'ésser humà".
Un altre dels projectes que impulsarà Isasi passa per formar en les diferents Comunitats Autònomes una xarxa de delegacions del Club Fivin, del que formen part en l'actualitat més de vuit-cents metges -especialment cardiòlegs-, que serien qui "oferirien als ciutadans tota la informació necessària sobre els estudis i investigacions que es facin a nivell mundial".
El recent escollit president va assegurar que "en aquesta nova etapa, volem implicar als propis ajuntaments de les principals ciutats vitivinícolas perquè siguin els seus alcaldes qui facin seus els nostres objectius i defensin el consum moderat i intel·ligent del vi, a més dels seus efectes favorables per a la salut".
La Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició, constituïda en 1992 per les principals empreses vitivinícolas espanyoles, orienta les seves activitats a valorar els possibles efectes protectors del consum moderat de vi en el nostre organisme i sobre la salut humana des d'un punt de vista mèdic.
Realitza un treball continu d'investigació i recopilació sobre vi i salut sota la supervisió d'un comitè científic format per metges, tècnics en salut i nutrició de reconegut prestigi nacional i internacional format per professionals del Regne Unit, Espanya, Dinamarca, Estats Units i França.