QUOTA LÀCTIA | 17/08/2004  Ruralcat

Espinosa diu que l¿ampliació de la quota làctia pot afectar al preu de la llet

La ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Elena Espinosa, manté que l'increment de la quota làctia pot tenir repercussions negatives en els preus.

Contenidor de llet

Elena Espinosa, en una entrevista que publica l'últim número de la revista "Cooperació", de l'Associació Gallega de Cooperatives Agràries (AGACA), explica en relació a una possible petició d'ampliació de quota làctia per als ramaders, que "l'excés de llet pot suposar una pressió a la baixa dels preus".
Ha afegit que la sol·licitud a Brussel·les d'ampliació de quota per a Espanya no és "una aproximació seriosa a la qüestió làctia" pel que creu que "no es pot considerar com un objectiu realizable".
Un plantejament d'importants increments de la quota làctia "pot posar en perill la continuïtat a llarg termini d'aquest sistema, amb el que això implica en la regulació d'oferta i preus", ha dit.
Elena Espinosa s¿ha mostrat convençuda que "és necessària una reconversió de tot el sector lacti i no només de les explotacions, perquè la indústria té molt a fer dins aquest sector", ha afirmat.
Sobre el funcionament de les quotes làcties la ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha manifestat que "és un sistema que correctament aplicat garanteix els preus als productes i regula el mercat".
En relació al sector lacti gallec ha dit que "encara cal aconseguir un augment de les dimensions de les explotacions" i ha indicat que "està convençuda que s¿han d¿emprendre mesures que permetin als ramaders accedir a més quota làctia a preus raonables".
En aquest sentit ha anunciat que el seu Ministeri està dissenyant un Pla de reordenació, que té per objectiu aconseguir que per mitjà de la Reserva Nacional es pugui obtenir i distribuir quota làctia, sense deixar-ho tot en mans del lliure mercat", ha indicat.
Elena Espinosa, després de recordar que Espanya ha tingut ja en dues ocasions increments de quota làctia, va manifestar que en la seva opinió "hem centrar-nos en els mecanismes que podem utilitzar des de les nostres competències i realitzar un esforç seriós i realista".

Informació relacionada