COMISSIÓ EUROPEA | 12/08/2004  Ruralcat

Mariann Fischer Boel, nova comissaria europea d¿Agricultura

La danesa Mariann Fischer Boel ha estat designada nova comissaria d¿Agricultura i Desenvolupament Rural, en substitució de Franz Fishler. Així ho ha anunciat el futur president de la Comissió Europa, José Manuel Durao Barroso, en la presentació de l¿equip de comissaris que formarà el seu gabinet a partir del proper 1 de novembre.

Mariann Fischer Boel

Font: Mediateca CE

Mariann Fischer arriba a la cartera d¿Agricultura i Desenvolupament Rural després d¿haver estat ministra d¿agricultura a Dinamarca, càrrec que va ocupar el novembre de 2001. Anteriorment, i sota la bandera del partit liberal danès, havia ocupat diverses posicions públiques des de 1982, fins arribar al comitè directiu del seu partit el 1990.
Entre 1994 i 1998 Fischer va ser la presidenta del comitè d¿Agricultura, Alimentació i Pesca del parlament danès. Fins assolir el càrrec de ministra, també va treballar en comitès parlamentaris de comerç i indústria i afers fiscals.
Mariann Fischer és una de les vuit dones que esdevenen comissàries de la Comissió Europa, la presència femenina més elevada que ha tingut mai aquest organisme.
La nova Europa dels 25
Segons els analistes, amb els seus nomenaments, Durao Barroso ha buscat l¿equilibri de forces entre els 25 estats membre de la UE, sense cedir als desigs dels països més poderosos, com França, Alemanya o Regne Unit, de tenir més influència. Aquest serà el primer executiu de la nova Europa dels 25, on tots els comissaris tindran els mateixos poders.
A la roda de premsa, Durao Barroso va destacar que vol que l¿Executiu comunitari ¿es converteixi en quelcom que ajudi els ciutadans, que la gent entengui què fa la UE i per què ho fa¿.
El nou equip de comissaris tindrà la seva primera reunió el proper 20 d¿agost a Brusel·les i després haurà de rebre l¿aprovació definitiva del Parlament Europeu abans del dia 1 de novembre d¿enguany.

Informació relacionada