QUALITAT DE LA FRUITA | 08/08/2004  Ruralcat

Catalonia Qualitat anuncia major qualitat en la fruita europea d¿enguany

Arcadi Caldero, representant de Catalonia Qualitat, ha anunciat en roda de premsa, que el nivell de qualitat esperat de la fruita d¿aquest any a nivell europeu es preveu superior al de l¿any 2003, ja que les condicions meteorològiques han estat més favorables.

Caixa de peres

Font: Catalonia Qualitat

Segons Calderó, l¿excés de calor i la sequera que Europa va patir l¿any passat van fer que la qualitat de la fruita fos dolenta, si bé, ¿aquest any s¿espera un nivell de qualitat superior al de la campanya anterior i esperem que repercuteixi en els preus¿.
En aquest sentit, i segons la campanya de normalització de les fruites i verdures que el Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya ha realitzat recentment, aquests productes arriben al consumidor amb un bon nivell de qualitat, només un 3¿17% del producte arriba malmès.
En aquesta mateixa campanya també s¿ha constatat que el 40% de la fruita i la verdura que arriba als establiments comercials no identifica de manera correcta el seu origen en l¿etiquetatge.
Unió de Pagesos, que ha instat al govern català a fer aquest estudi, ha proposat la creació d¿un codi de bones pràctiques que garanteixi la manipulació i exposició correcta de la fruita al punt de venda i que asseguri que el producte arriba al consumidor amb la màxima qualitat.
Producció de pera i poma
En la seva compareixença, Arcadi Calderó també s¿ha referit al nivell de producció de pera i poma a Europa i a Catalunya. Per l¿àmbit europeu, Catalonia Qualitat preveu un nivell de producció similar al de 2003, que pot causar el manteniment dels preus de mercat.
A Catalunya però, s¿estima que la producció de poma estarà al voltant dels 306 milions de quilos, un 22% menys que la campanya anterior. També baixarà la producció de pera en un 18%, amb 286 milions de quilos.

Informació relacionada