DIVULGACIÓ | 20/07/2004  Ruralcat

El DARP entra a formar part de la Fundació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha presidit avui l¿acte de signatura d¿un acord d¿adhesió entre el DARP i la Fundació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània.

Antoni Siurana i Lluís Serra

Segons Siurana, ¿un dels objectius pels quals el DARP s¿ha adherit a la Fundació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània és el d¿unir esforços per aconseguir que la Dieta Mediterrània representi una pauta de consum en el món desenvolupat i donar un nou impuls als projectes de futur de la fundació¿. ¿Amb aquesta finalitat, des de l¿Administració agrària es promocionarà la Dieta Mediterrània a les escoles per tal que aquestes integrin una dieta saludable en el seu menú¿, ha afegit Siurana. En el decurs de l¿acte de signatura, el conseller Siurana ha assenyalat que la Generalitat de Catalunya ha acceptat la invitació d¿entrar en el patronat com a reconeixement i recolzament a la important tasca divulgativa portada a terme per aquesta Fundació des de la seva creació ara fa més de vuit anys. D¿altra banda, el responsable del DARP a explicat els principals objectius que la Generalitat s¿ha marcat amb la seva entrada en el Patronat de la Fundació. En aquest sentit, Siurana ha comentat que la finalitat és doble, ja que té una vessant sanitària i una altra econòmica perquè per una banda des del Govern s¿està contribuint a divulgar les virtuts d¿una alimentació sana i equilibrada entre la població alhora que s¿està promovent el consum de productes que són propis del país i que inclouen des del peix de les nostres costes fins als cereals tradicionals passant per les verdures i hortalisses. La Fundació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar la investigació en relació als múltiples avantatges que aporta la Dieta Mediterrània per a la salut i el benestar, i difondre els resultats de la seves investigacions i promoure les aplicacions saludables de l¿alimentació mediterrània entre els diferents grups poblacionals.