DOSSIER TÈCNIC | 11/06/2020  Ruralcat

Dossier Tècnic nº 104: “Els èquids d’esport, oci i companyia. Orientacions de cura i maneig”

Aquest monogràfic vol oferir indicacions per tal d’orientar els professionals i particulars del sector equí per a la correcta cura i maneig dels èquids d’esport, oci i companyia, que representen la majoria dels cavalls censats a Catalunya.

Portada del Dossier Tècnic nº 104

Portada del Dossier Tècnic nº 104

El Dossier Tècnic aborda aspectes administratius i normatius per a la tinença d’èquids i recomanacions de salut i maneig, així com les innovacions relacionades amb el sector. Un altre aspecte inclòs és la gestió dels tractaments veterinaris, un element clau per a garantir el correcte ús de medicaments i la seguretat alimentària. D’altra banda, s’ofereixen articles relacionats amb els aspectes innovadors del sector en els propers anys, relacionats amb l’allotjament i el benestar animal i la gestió dels cascs.

Per últim, el monogràfic inclou l’entrevista a Marta Camprubí, responsable de l’Hípica la Tossa, on ofereixen un sistema de pupil·latge revolucionari d'estabulació equina que té per objectiu que els cavalls que hi viuen puguin desenvolupar la majoria de comportaments i relacions que portarien a terme si visquessin en llibertat, per tal de mantenir la seva salut tant a nivell físic com emocional. La responsable explica els múltiples beneficis pels animals que suposa el fet de poder viure en grup.

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, de universitats i centres de recerca i del sector.

Font: RuralCat