El cabirol, una espècie cinegètica en expansió
Segons dades actuals, aquesta espècie ha experimentat una progressió constant als espais naturals de la plana del nostre país i s'ha de tenir en compte en la gestió de la biodiversitat i la cinegètica.
Imatge de la jornada sobre cinegètica. Font: DAAM
Aquesta fou una de les conclusions d’una jornada tècnica celebrada recentment a l’Escola Agrària de Tàrrega, en col·laboració amb la Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega. La presentació de la jornada va anar a càrrec del president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, i Ramon Cuadros, director de l’Escola Agrària.
Les dades aportades pel tècnic de Medi Natural, Josep M. López, constaten la progressió amb què el cabirol es va assentant davant la diversitat d’espais naturals que componen la biodiversitat catalana. Sens dubte serà, i ja és, una espècie a tenir en compte en la gestió d’espècies presents als espais naturals de la plana del nostre país i a considerar en la gestió cinegètica futura.
D’altra banda, també es va abordar la normativa que requerirà l’acreditació de tot el personal que vulgui realitzar control de depredadors d’espècies cinegètiques i dels mètodes homologats que s’hi poden emprar. Així, es van donar a conèixer els diversos tipus de llaços autoritzats i per a quines espècies de depredadors es poden emprar.
Va concloure la darrera ponència Jordi Ruiz, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, fent una introducció de l’evolució de la societat vers la caça i el món rural per exposar el tema de Declaració de zones d’emergència cinegètica per sobreabundància d’espècies cinegètiques.