TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 15/10/2014  RuralCat/DAAM

Alta participació en la jornada sobre instal·lacions en empreses agroalimentàries

Un centenar de persones van assistir a la jornada "Les instal·lacions i els esquemes de certificació IFS-BRC_FSSC22000", realitzada a L'EA de l'Empordà per resoldre dubtes en la certificació dels esquemes d'innocuïtat alimentària.

Imatge de la jornada. Font: DAAM

Les instal·lacions són un dels grans reptes en la certificació dels esquemes d’innocuïtat alimentària.

Sigui perquè ja tenen uns anys, o perquè el flux no és del tot correcte, són un factor intrínsec en el si dels sistemes de certificació d’innocuïtat i molt sovint fan que ens decantem per un esquema de certificació o bé per un altre.

Davant de tots els dubtes que això comporta, el 10 d’octubre passat, dins el pla de formació del Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’ECA de l’Empordà va dur a terme una jornada tècnica titulada “Les instal•lacions i els esquemes de certificació IFS-BRC_FSSC22000”.

La jornada va tenir lloc a l’edifici del Sucre de Vic i va comptar amb la presència d’unes 100 persones, responsables de les indústries agroalimentàries catalanes, assessors i tècnics inspectors de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya.

En aquesta jornada es van poder posar en comú les principals mancances amb relació a les instal·lacions, tant des del prisma del requisit com del consultor dels requisits dels esquemes de certificació, per poder donar resposta i eines sobre com afrontar-ho amb èxit. La jornada va anar a càrrec de Mercè Sánchez, coordinadora FOOD de la Regió Est de SGS ICS Ibérica SA.

Des d’aquí volem agrair l’assistència a tots els participants.