AJUTS | 28/10/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura concedeix ajuts a les llotges pesqueres catalanes per compensar les pèrdues durant l’estat d’alarma

Es tracta d'ajudes de més de 280.000 euros per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació patides durant el període comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020.

Llotja de Sant Carles de la Ràpita

Aquestes ajudes tenen la finalitat de pal·liar la incidència en els resultats econòmics durant l’estat d’alarma pel brot de la COVID-19

El Departament d’Agricultura ha concedit 287.100 euros en ajuts a 16 llotges pesqueres catalanes per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació patides durant el període d’Estat d’Alarma comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020.

La xifra subvencionada s’ha calculat tenint en compte la facturació bruta en primera venda a les llotges pesqueres catalanes els tres mesos esmentats, que ha estat un 37% inferior a la mitjana dels anteriors tres anys, amb pèrdues brutes pel sector de gairebé 11 milions d’euros. Així, l’import subvencionable representa un 4% de la facturació en primera venda durant el període esmentat.

Aquestes ajudes tenen la finalitat de pal·liar la incidència en els resultats econòmics durant l’estat d’alarma pel brot de la COVID-19, contribuir al manteniment de la competitivitat i els llocs de treball pesquers i continuar donant suport a l’economia blava del país.

Així mateix, es tracta d’una línia d’ajuts que forma part del paquet de mesures del Govern per acompanyar els sectors productius davant la crisi econòmica de la COVID-19, que s’emmarquen també en els ajuts d’Estat aprovats d’acord amb la Comissió Europea per establir mesures destinades a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot de la COVID-19.

La baixada de captures i del preu de primera venda ha reduït els ingressos de les confraries de pescadors concessionàries de les llotges pesqueres i provocat una crisi econòmica especialment preocupant atenent la delicada situació de competitivitat i viabilitat econòmica que s’arrossega en els darrers anys.

Font: DARP