AJUTS UE | 16/03/2004  Ruralcat

La UE retalla les ajudes a l¿exportació de carn de porcí fresca

La Unió Europea (UE) ha deixat de concedir les ajudes a les exportacions de diversos productes de carn de porcí fresca que des del 27 de gener s¿havien atorgat per pal·liar la crisi que patien els productors. Tot i això, les ajudes a les vendes de transformats de porc es mantindran.

Explotació de porcí

Explotació de porcí. Foto: DARP

Fins al 16 de març la UE concedia restitucions als mitjos canals que arribaven a 40 euros per 100 quilos. Ara però, el Comitè de Gestió del Porcí de la UE, format per representants dels Quinze, considera que el sector s¿ha recuperat, ja que mentre al gener el preu de les canals de porcí eren de 112 euros per 100 quilos, ara ascendeix a 135 euros. El Comitè doncs, en una decisió publicada al Diari Oficial de les Comunitats Europees del 16 de març, ha decidit posar fi a aquestes ajudes perquè considera que ¿ha millorat substancialment la situació del mercat del sector porcí i la idea inicial era que el recolzament tingués una durada limitada¿. Els productes transformats a base de porc però, continuaran reben ajudes a l¿exportació que en principi han de ser vigents fins a finals d¿abril.