SMS | 11/03/2004  Ruralcat

Avisos de baixes temperatures del Meteocat al teu mòbil i e-mail

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, en col·laboració amb el Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT), disposa d'un servei d'avís de baixes temperatures per SMS i correu electrònic a les comarques amb cultius sensibles a les gelades de primavera. Com a usuari registrat de RuralCat pots rebre aquesta informació en cas que afecti la teva comarca.

Gelades

Fruit de la tendència en l¿àmbit de la Societat de la Informació d¿oferir als ciutadans allò que els interessa a qualsevol hora i des de qualsevol lloc (els anomenats Located Based Services), el DAR, des del portal RuralCat, ofereix dos serveis amb la col·laboració del Servei de Sanitat Vegetal i de METEOCAT, respectivament. Es tracta de l¿enviament d'avisos fitosanitaris i de baixes temperatures per mitjà de missatges a mòbils (SMS) i de correus electrònics. La informació d'aquests serveis es fa arribar als usuaris de RuralCat que s'hi subscriguin mitjançant el Servei SMS de la Intranet.

Avís de baixes temperatures per SMS i correu electrònic

Relació de comarques que poden rebre avisos de baixes temperatures
Lleida Girona Barcelona Tarragona Terres de l'Ebre
Noguera Alt Empordà Maresme Baix Camp Ribera d¿Ebre
Segrià Baix Empordà Baix Llobregat
-
-
Urgell Gironès - - -
Pla d'Urgell - - - -
Garrigues - - - -


De què m¿informa l¿avís?

L¿avís informa sobre el risc de baixes temperatures previstes pel METEOCAT per a la nit següent a la recepció de l¿SMS i del correu electrònic. L¿avís es basa en la temperatura mínima pronosticada a la capital de la comarca especificada per l'usuari al seu formulari de subscripció al Servei SMS.

Selecció dels avisos de baixes temperatures

En base a les comarques assenyalades, l¿enviament vindrà determinat pel pronòstic de temperatura mínima a la capital de cada comarca elaborat pel METEOCAT. Si el pronòstic de temperatura mínima és igual o inferior a 3 graus positius, els inscrits a aquests servei rebran un avís SMS i/o un correu electrònic avisant-los. Cal tenir molt present que es tracta d¿un pronòstic referit a la capital de la comarca.

Quan rebré avisos?

Aquest servei d¿avís s¿activa des de març fins a mitjans de juny i s¿enviarà als inscrits a RuralCat que hagin inclòs el mòbil per a rebre missatges SMS i hagin seleccionat alguna de les comarques on s¿ofereixen el servei. L¿enviament d¿aquests avisos, quan s¿escaigui, es realitzarà per SMS i email de dilluns a divendres feiners, i dissabtes, diumenges i festius només per SMS.

Què dirà l¿avís?

El missatge enviat tant per SMS com per correu electrònic dirà: ¿Aquesta nit, risc de baixes temperatures a la teva comarca. Consulta RuralCat. CAT 365¿.

Què haig de fer per gaudir d¿aquest servei?

D¿entrada, estar inscrit a RuralCat i, en el cas que ja en siguis usuari, subscriure't al Servei SMS, en l'apartat de Baixes temperatures. Si vols inscriure¿t, a l'Àrea de membres de la pàgina principal del portal trobaràs un enllaç que diu ¿Inscriu-te ara¿: només has d'introduir les dades que demana el formulari. En el cas que ja siguis usuari i no estàs segur d¿haver introduït el mòbil en el moment d¿inscriure¿t, ho pots comprovar molt fàcilment seguint els passos següents:
  • Accedir a la Intranet introduint el teu nom d¿usuari i la clau que se¿t va proporcionar en inscriure¿t. Si no recordes la clau, fes servir l'opció "Has oblidat la teva clau?" o envia un correu electrònic a: redaccio@ruralcat.net, on te'n proporcionarem una de nova.


  • Un cop a la Intranet, accedeix al menú ¿Preferències¿.


  • Un cop a ¿Preferències¿, consulta l'opció "Modificació del registre d'inscripció" i si el teu número de mòbil no apareix el pots escriure ara.


  • No oblidis desar els canvis que has fet.